Dabar yra Spalis 27th, 2020, 2:26 pm

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]




Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 371 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Kitas


 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 10th, 2012, 10:51 pm 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 14th, 2010, 8:02 pm
Pranešimai: 7500
Atsijungęs
urvinis rašė:
Paveikslėlis
Super paprasta ir greita. Virti makaronai ir sojos faršas, apkepti keptuvėje su sojos padažu. (Nors žmona priekaištauja, kad truputi per mazai ivairovės ir dar pridėtų: krapų, petrazolių, papjaustytų šviežių daržovių, pamidorų padažo)



:liuks: :liuks: :liuks: :liuks:
geriau nei bulvės :mrgreen:
et jei ėsiu mėsą, šito nepamiršiu :D


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 11th, 2012, 2:42 pm 
Hero of 777
Vartotojo avataras
Hero of 777
Užsiregistravo: Spalis 16th, 2009, 10:24 pm
Pranešimai: 3014
Atsijungęs
na o kaip jums, vegetara, zaliavalgyste ( termiskai neapdorotas maistas)?...atseit, super sveika ir gerai ;]..nereikt nei makaronų a nei bulvių virt..

_________________
JN 11.40 .0 Jėzus jai tarė: “Argi nesakiau tau, kad jei tikėsi, pamatysi Dievo šlovę?!”


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 11th, 2012, 3:34 pm 
Ištikimasis
Vartotojo avataras
Ištikimasis
Užsiregistravo: Spalis 11th, 2009, 5:46 pm
Pranešimai: 1177
Atsijungęs
majesty rašė:
na o kaip jums, vegetara, zaliavalgyste ( termiskai neapdorotas maistas)?...atseit, super sveika ir gerai ;]..nereikt nei makaronų a nei bulvių virt..

Na man asmeniškai, kazkaip perspausta, su ezoteriniu prieskoniu ir abejotinu sveikumu (turiu omeny, teiginiais,kad tai sveikiau) Nors patiekalų būna idomių ir super skanių...

_________________
"All good things must come to an end. Preferably in a humongous explosion". Zapp Brannigan


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 12th, 2012, 9:54 am 
Hero of 777
Vartotojo avataras
Hero of 777
Užsiregistravo: Gegužė 18th, 2010, 1:24 pm
Pranešimai: 4675
Miestas: Kaunas
Atsijungęs
urvinis rašė:
majesty rašė:
na o kaip jums, vegetara, zaliavalgyste ( termiskai neapdorotas maistas)?...atseit, super sveika ir gerai ;]..nereikt nei makaronų a nei bulvių virt..

Na man asmeniškai, kazkaip perspausta, su ezoteriniu prieskoniu ir abejotinu sveikumu (turiu omeny, teiginiais,kad tai sveikiau) Nors patiekalų būna idomių ir super skanių...


Ką reiškia su ezoteriniu prieskoniu?


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 12th, 2012, 3:18 pm 
Ištikimasis
Vartotojo avataras
Ištikimasis
Užsiregistravo: Spalis 11th, 2009, 5:46 pm
Pranešimai: 1177
Atsijungęs
Cituoti:
Ką reiškia su ezoteriniu prieskoniu?

Tai ivardinu,vis išlendanciais tokiais pasisakymais, kaip :"Jei domitės ezoterika, tai turbūt žinote V.Zelando “Transerfingą”. Kas tai yra? Trumpai - tai stebuklinga realybės valdymo technika. Tam, kad užsiimti transerfingu, reikia turėti daug laisvos energijos. Vienoje savo knygoje V.Zelandas mini žaliavalgystę, kaip labai paprastą ir efektyvų būdą padidinti savo energetiką." http://www.zaliavalgiai.lt/dienorastis/kamtazaliavalgyste

_________________
"All good things must come to an end. Preferably in a humongous explosion". Zapp Brannigan


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 13th, 2012, 12:15 am 
Ištikimasis
Vartotojo avataras
Ištikimasis
Užsiregistravo: Spalis 11th, 2009, 5:46 pm
Pranešimai: 1177
Atsijungęs
tofu spurgos
Paveikslėlis

lavašas su daržovėmis ir sojos faršu
iš vidaus
Paveikslėlis
iš išorės
Paveikslėlis

_________________
"All good things must come to an end. Preferably in a humongous explosion". Zapp Brannigan


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 13th, 2012, 6:54 am 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 14th, 2010, 8:02 pm
Pranešimai: 7500
Atsijungęs
ie nu recepto nepalikt - negražu :P


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 16th, 2012, 6:09 pm 
Ištikimasis
Vartotojo avataras
Ištikimasis
Užsiregistravo: Spalis 11th, 2009, 5:46 pm
Pranešimai: 1177
Atsijungęs
Puku rašė:
ie nu recepto nepalikt - negražu :P

Buvau kazkur numetęs,taigi Tofu spurgos.
350g mingšto tofu
1/2 st avižinių dribsnių
1/2 st miltų
1/3 st cukraus
1 v.š. vanilinio cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
Aliejaus.

Toliau tereikia išmaišyti visus sausus ingridijantus, išmingyti tešla. Suformuoti maziukus rutuliukus (kasniuko dydžio) ir virti juos aliejuje ant silpnos ugnies. Iškepus padėti ant pasviros lėgštės kad nuvarvėtų aliejus.

O dėl lavašo, taimanau nereikia nieko perdaug sakyti, pasikepi pamirkyta/virtasojų farša, ant lavašo dar prikrauni kokiu tik nori daržovių, padažų ir susuki...

_________________
"All good things must come to an end. Preferably in a humongous explosion". Zapp Brannigan


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 22nd, 2012, 4:38 pm 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 6th, 2009, 12:40 pm
Pranešimai: 5104
Atsijungęs
nemėgstu mėsos... nemėgstu salierų... nemėgstu balto vyno... o kas būtų, jei viską šitą "nemėgstu" sudėtume į viena? pasirodo, netaip jau ir baisu...

troškinta kiauliena balto vyno ir garstyčių padaže
kiaulienos (apie 400g)
salierų koto (naudojau ne visą, o tik pusę, t.y. 4 "nuoplaišas", galima naudoti šaknį, bet ji man per intensyvaus skonio. juk sakiau - NEMĖGSTU)
obuolio
svogūno
2 v.š. miltų
2 v.š. garstyčių (geriau grūdėtosios, bet tinka belenkokios)
200 ml sauso balto vyno (geriau imkit puoduką, t.y. 250ml - nepakenks) - NESIURBČIOTI BEMATUOJANT
druskos, pipirų, raudonėlio (originale turėtų būti džiovintas čiobrelis, bet neturėjau, tai "suėjo" ir raudonėlis)
aliejaus

* kiauliuką supjaustyti nedidelėmis juostelėmis, sudėti į dubenį, pabarstyti druska, pipirais ir sudėjus miltus viską pamakaluoti, kad mėsa apsiveltų miltais ir prieskoniais.
* pakankamai stambiai supjaustyti salierą, svogūną. obuolį nulupti išimti sėklalizdžius ir supjaustyti panašaus dydžio kaip salierai gabaliukais.
* įkaitinti keptuvėje aliejų ir apkepti kiauliuką, kol gražiai apskrus (tas gražiai - tai kaip kam patinka... kam vos vos kiek, kam pajuodę - pagal skonį). apkeptą sudėti į indą, kuriame bus troškinama. tolygiai paskirstyti (nedarykit "krūvutės")
* toje pačioje keptuvėje šliūkštelti dar aliejaus ir apkepti svogūnus. sudėti garstyčias, druskos, pipirų ir raudonėlį. pamakaluoti. kai apkepa, sudėti salierą, obuolį ir supilti pusę kiekio vyno. pamaišyti, kad tolygiai viskas pasiskirstytų ir leisti 2-3 min pagaruoti vynui. keptuvės turinį gražiu sluoksniu uždengti mėsytę troškintuve. nemaišyti (mėsytė turi būti apačioje)
* supilti likusį vyną (nesiurbčioti begaminant - tam dar bus laiko), uždengti visą tą "šedevrą" ir šauti į 180 gradusų orkaitę gerai valandai (na, kol viskas ten susigers, išgaruos ir bla bla bla). VAT DABAR GALIT SIURBČIOTI VYNELĮ, kol mėsytė ištrokš.

besiurbčiodami galit dar bulvių košės pasidaryt ir kokių salotų... aš tingėjau. pasidariau tik salotų.
štai kas gavosi.
Paveikslėlis

(nuotrauka sublurinta - vynelį siurbčiojau)

_________________
Aš - ne Dievas, kad atleisčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 26th, 2012, 6:58 pm 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 6th, 2009, 12:40 pm
Pranešimai: 5104
Atsijungęs
na, tipo, kepenėlėse labai daug riebalo, cholesterolio ir kitokio negerumo. o bet tačiau kad NADA, FEDIA, NADA! jei kepsiu kaip vaikystėje mama man kepdavo, tai išvis bus evil, blogis ir paskui dar reikės "atatinkamai" santykius aiškintis su skrandžiu... ok... lendam į google.com... aišku, visur labai panašu, radau tik vieną kiek įdomesnį kepenėlių receptą, kur kaip steak'ą gamina (tipo, net dar kraujai varva). sorry, steak'ams neprijaučiu (kaip ir totoriškam bifšteksui), taigi ką nors paprastesnio, daugiau termiškai apdoroto, bet savaip...

Troškintos kepenėlės balto vyno ir grietinės padaže

kepenėlių (turėjau apie 400g galvijų kepenų)
miltų
morkų (šviežių morkyčių turėjau, kadangi nedidukės, tai... DAUG, tiksliau kokios 8 :D)
svogūno (vieno, didelio. pagal skonį šiaip, kam labiau patinka, gali daugiau dėt)
3 v.š. grietinės (galit maišyt perpus su natūraliu jogurtu. šį kartą nemaišiau - jogurto neturėjau)
200 ml balto vyno (čia tas kur nuo savaitgalio kiaulytės likęs. dar vienam kokia "šedevrui" liko)
druskos, pipirų.
aliejaus

kepenėlės nuplaunam, apipjaustymą padarom (na, išpjaunam ten visokias sausgysles) ir supjaustom nedideliais, nestorais gabalėliais. yra kas jas dar mirko 3 valandas piene, yra kas pamuša kaip kepsniukus, tačiau aš tiesiog pasižiūriu, ką perku ir supjaustau ploniau. pabarstom pipirais ir druska, leidžiam pastovėt kokią valandą. tada keptuvėje įkaitinam truputį aliejaus (vos vos kiek, jei turit kokią "mandrą petelnę", kur aliejaus pilt nereikia - TOBULA), kepenėles pavoliojam miltuose (kiekvieną gabaliuką atskirai) ir kepam. kepam vos vos. jų nereikia IŠkepti, jas reikia APkepti. jei perkepsit, trintuką graušit. išimam iš keptuvės, pasidedam šone (jei aliejuotos, tai popieriniais rankšluosčiais nusausinkit - nėra čia ko).
svogūną supjaustom pusžiedžiais, morkas sutarkuojat (jei netingit, galit irgi supjaustyt panašiai kaip svogūną). į troškintuvą (arba paprastą keptuvę, jei neturit troškintuvo, o jei tingit terliotis, tai tinka ir puodas, kuriame troškinsite) įpilkite truputį aliejaus (irgi - vos vos, nepadauginkit), apkepkit svogūnus su morkomis. kai tie auksiukai apkepa, supilkit truputį vyno (apie 50ml iš tų 200ml), pamakaluokit, leiskit vynui pagaruot. tada sudėkit kepenėles, uždėkit grietinės, supilkit likusį vyną, pamakaluokit viską, uždenkit puodą/troškintuvą, sumažinkit ugnį iki minimumo ir turit 20-25 "lyšnų" minučių. per jas galit susiorganizuot virtų bulvių ar bulvių košės, pasipjaustyt daržovių ar net visas salotas pasidaryt.

kai viskas ištrokšta, nuimkit dangtį ir svarbiausia - įkvėpti pirmą kvapą, einantį iš puodo. man labai skaniai kvepia... kraukit į lėkštes, jei ten estetika svarbi, puoškit petražolėmis ar svogūnų laiškais.
skanaus.

Paveikslėlis

p.s. nepamirškit indų susiplaut ;)

_________________
Aš - ne Dievas, kad atleisčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 27th, 2012, 2:42 pm 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 6th, 2009, 12:40 pm
Pranešimai: 5104
Atsijungęs
tiri-riri-riri-riri, šiandien pavyko pagamint "cream cheese" iš pieno... iš jogurto daug paprasčiau ir skonis kitoks, bet iš pieno irgi super.. mascarpone'ei dar vienas bandymas ŠIANDIEN bus :)

_________________
Aš - ne Dievas, kad atleisčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 29th, 2012, 3:54 am 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 26th, 2009, 1:11 pm
Pranešimai: 5501
Miestas: Uostamiestis
Atsijungęs
urvinis rašė:
tofu spurgos
Paveikslėlis
Mano mama va grynai taip atrodančiai padaro virtų bulvių spurgas kūčių stalui. Ten labai paprasta - virtos bulvės su lupena, kai atvėsta nulupi, sumali su mėsmale, truputėlį miltų, druskos, kiaušinukas ir į aliejaus sklidiną tušintuvą atdaru dangčiu, nes jos labai greitai apkepa. Skanu, gražiai estetiškai atrodo, originalu ir tinka prie kitų patiekalų kaip garnyras.

O sojų nekenčiu, bjaurastis tiesiog, visur jas kiša - į dešreles, dešrą, faršą, visur. brrudas. Nieko nėr geriau už gryną kaiulieną be jokių ten sojų. :liuks:

_________________
„JĖZUS KRISTUS YRA VIEŠPATS!“ (Fil2,11).
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 29th, 2012, 12:05 pm 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 6th, 2009, 12:40 pm
Pranešimai: 5104
Atsijungęs
sigi, o tu kada bent jau GRYNĄ soją vartojai? ar jos pradėjai nekęsti perskaitęs dešrelių sudėtį ir staiga ją "jausti" pradėjai?

o man vakar ir mascarpone išėjo, ir ciabatta...

_________________
Aš - ne Dievas, kad atleisčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 30th, 2012, 12:46 am 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 26th, 2009, 1:11 pm
Pranešimai: 5501
Miestas: Uostamiestis
Atsijungęs
Na yra toks vadinamas sojų mėsos gabalas. Absurdas grynas! Kažkada mama mėgino gaminti pagal kažkokį receptą. Nu suvalgėme, kur dingsi? bet antro karto nebuvo. Nežinau ką žmonės tame š. gabale randa skanaus? Ir dar priedo brangu! Kur kas pigiau kiaulienos lašinių nusipirkt kilogramą, nei tų sojų genetiškai modifikuotų.

Kai metus gyvenau vien ant vegetariško, tai sojų tikrai nevalgiau, nes yra kur kas skanesnių vegetariškų patiekalų. Vien grikių košė jau kur kas skaniau, nei tie sojai. tiesa, dar yra tas papūgėlių maistas - geltonos apvalios kruopelės vadinamos sojomis, nežinau, gal čia apie tą kalbat? :luztu:

_________________
„JĖZUS KRISTUS YRA VIEŠPATS!“ (Fil2,11).
Paveikslėlis


Į viršų
 Aprašymas  
 

 Pranešimo tema: Re: Maisto gaminimas
StandartinėParašytas: Liepa 30th, 2012, 2:34 am 
Vartotojo avataras
Servus Servorum
Užsiregistravo: Rugsėjis 6th, 2009, 12:40 pm
Pranešimai: 5104
Atsijungęs
vieną kartą pamėginai ir jau š. palaikei?.. vaje... baisu... ir kokie kvaili kiti, kad jiems net skanu tas š. ... beje, soja pigiau nei mėsa :)

_________________
Aš - ne Dievas, kad atleisčiau.


Į viršų
 Aprašymas  
 

Rodyti paskutinius pranešimus:  Rūšiuoti pagal  

Naujos temos kūrimas Atsakyti į temą  [ 371 pranešimai(ų) ]  Eiti į Ankstesnis  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25  Kitas

Visos datos yra UTC + 2 valandos [ DST ]


Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 1 svečias


Jūs negalite kurti naujų temų šiame forume
Jūs negalite atsakinėti į temas šiame forume
Jūs negalite redaguoti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite trinti savo pranešimų šiame forume
Jūs negalite prikabinti failų šiame forume

Ieškoti:
Pereiti į:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Vertė Vilius Šumskas © 2003, 2005, 2007